Nyheter

Hydroscand och Cammozzi Pneumatik inleder samarbete

Publicerad:17-09-20
Camozzi hydroscand

Det svenska familjeföretaget Hydroscand inleder nu ett samarbete med det italienska pneumatikföretaget Camozzi Pneumatik. Det nya samarbetet innebär att Hydroscand i Skandinavien kommer att sälja, marknadsföra och distribuera Camozzis produkter.

Läs mer
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Prev Next

Bengt Svensson en stor profil inom hydraulikområdet har lämnat oss

blicerat: 17-09-19
Bengt-Svensson
Fotot tagit i samband med en intervju med Bengt hösten 2003

Bengt Svensson, en stor profil inom hydraulikbranschen i Sverige har lämnat oss. Han somnade in lugnt och stilla på Ystads lasarett den 9 septemebr vid en ålder på 77 år.

Läs mer

Etab i Västerås blir ny distributör och ett Parker PneumaticTechnology Center

Publicerad:17-09-12
etab-lokal-med-text-1037401

Parker Hannifin utökar nu kretsen av distributörer med Etab Industriautomation i Västerås.
Etab grundades redan 1968 och arbetar förutom med pneumatik också med hydraulik och linjärteknik. Till specialiteterna hör bland annat pressar och gruvutrustning, knappast överraskande med den tunga industrin som dominerande uppdragsgivare.

Läs mer

Danfoss rapporterar ett starkt 1:a halvår

Publicerat: 17-08-29
Kim-Fausing-President-CEO-Danfoss-250p

Danfoss rapporterar att faktureringen 1:a halvåret 2017 för hela koncernen blev 13% högre än för samma period förra året.
- Samtliga kärnverksamhetsområden bidrog till detta men speciellt är det Danfoss Power Solutions och mobilhydraulik verksamheten som gått mycket bra, säger koncernchefen Kim Fausing

Läs mer

Trans-Auto AB förvärvar hydraulikkomponentsdelen från Eigenbrodt AB

Publicerat: 17-08-23
Följande meddelande har erhållits från Eigenbroth och Trans-Auto:
================
Både Eigenbrodt AB och Trans-Auto AB ingår i teknikhandelskoncernen Axel Johnson International AB. Övertagandet av hydraulikkomponentsdelen sker från den 1:a september i år. Eigenbrodt AB har haft en god utveckling inom andra produktområden och har på så sätt skapat en stark position på associerade marknader. Trans-Auto AB har under lång tid varit verksam inom delar av hydraulikområdet och har därför sett möjligheten att kunna satsa ...

Läs mer

Engcon investerar i nya testanläggningar

Publicerad: 17-08-21
Encon-automatisk-teststation

Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer för grävmaskiner, har de senaste åren intensifierat sitt kvalitetsarbete. Som nästa steg i det arbetet miljon-investerar Engcon nu i två stycken automatiska testanläggningar på fabriken i Strömsund, i vilka Engcon kommer att hårdtesta alla sina tiltrotatorer innan leverans till kund.

Läs mer

Bucher rapporterar positiv utveckling för 1:a halvåret 2017

Publicerad: 17-08-11
Orderingången ökade med 19,5% och faktureringen med 5,9% för hela Bucher-gruppen för 1:a halvåret 2017 jämfört samma period förra året.
Alla divisioner inom gruppen med undantag för Bucher Specials bidrog till de positiva orderingångssiffrorna.

Läs mer

Sun Hydraulics presenterar en mycket stark rapport för kvartal 2

Pblicerad: 17-08-09

Sun Hydraulics rapporterar en fakturering för kvartal 2 som slutade 30 juni, på 89,3 MUDS, vilket är 76% högre än för motsvarande period förra året.
Faktureringen för 1:a halvåret blev 170,7 MUSD, vilket är 68% högre än för motsvarande period förra året.

Läs mer

Concentric rapporterar 1:a halvåret 2017 - David Woolley, koncernchef kommenterar

Publicerad: 17-07-21
David Woolley VD ConcentricAB 200p
Koncernens omsättning för andra kvartalet var oförändrad justerat för valuta jämfört med föregående år, vilket är något lägre än den publicerade marknadsstatistiken. Aktivitetsnivåerna under andra kvartalet speglar en viss minskning av våra kundorder efter att varulagren fyllts på under första kvartalet. Totalt sett förblev både den europeiska och amerikanska slutmarknaden i stort sett oförändrad, under kvartalet, jämfört med föregående år. Den faktiska omsättningen för koncernen de sex första månaderna ökade med 2 % ...

Läs mer

Indutrade förvärvar tillverkare av rörkomponenter i Nederländerna

Publicerat: 17-07-18

indutrade film startpagepromo image

Foto:Indutrade

Indutrade har den 17 juli tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Tubeworkx B.V., Nederländerna,
(www.tubeworkx.com), med en årsomsättning om cirka 5 MEUR.

Läs mer

Axel Johnson International förvärvar IOW Group

Publicerad: 17-07-06

iow pl
Axel Johnson International är en ledande distributör av drivlinor till fordon och industri, hydraulik, kylsystem och filter i Öst- och Centraleuropa. Företaget har nu ingått ett avtal att förvärva majoriteten av aktierna i bolagen inom IOW Group. Bolagen är representerade i Polen, Bulgarien, Tjeckien och i Baltikum med en total omsättning på 27 mEUR och med cirka 130 anställda.
IOW Group grundades 1993 och har långa relationer till sina kunder och leverantörer. ...

Läs mer

Stororder till Concentric

Publicerad: 17-06-26
En ledande global tillverkare av tunga lastbilar har nyligen valt ut Concentric AB för att tillverka motorpumpar för styrsystemet på deras nästa generations kommersiella fordon. Produktionen påbörjades under andra kvartalet 2017 och förväntas nå mogna volymer 2018 och generera årliga intäkter på cirka 13 MSEK i Europa. Det totala försäljningsvärdet under kontraktets livslängd uppskattas till 6,5 MEUR (65 MSEK) och kommer att utföras exklusivt av Concentrics anläggning i Hof, Tyskland.

Läs mer

Norges første nettilsluttede bølgekraftanlæg i drift

Publicerad: 2017-06-21
boelgeanlaegtilkobletjuni2017

Tidskriften Ingeniøren rapporterar i en notis följande:

Norges første nettilsluttede bølgekraftanlæg producerer nu strøm og har gjort det siden 2. juni i år.
Strømmen aftages af det lokale el- og transformerselskab, Tussa, der også har koncession på udnyttelse af bølgekraft i området. Det skriver norske tu.no.

Läs mer

Vad är statusen för Artemis pump- och motorkoncept med digital deplacementteknologi

Publicerad: 17-06-14
Artemis
1994 grundades företaget Artemis Intelligent Power för att utveckla och lansera ett nytt pump- och motorkoncept med digital deplacementreglering.
Fluid Scandinavia har i följt detta projekt och informerat om detta i ett antal artiklar

Var står projektet idag? Kommer det ett kommersiellt genombrått?
Tidskriften "The Journal of controlled mechanical Power" har publicerat en artikel som redogör för hur situationen för Artemis pump-och motirkoncept är just nu.

Läs mer

Servi Group och Hydroscand inleder samarbete i Norge

Publicerad 17-06-14

Servi Group och Hydroscand meddelar följande i en pressrelease daterad 17-06-07:

BEHOV FOR Å FÅ HJELP MED HYDRAULIKK, PNEUMATIKK, SLANGER OG FITTINGS? – VI GJØR DET ENKLERE FOR DEG.  
 
Ved akutt behov for service eller leveranser utenfor arbeidstiden, holder det å kontakte ett av selskapene. 

Läs mer

Nationell satsning på elektriska fordon

 SHC-07

Publicerad : 17-05-23

Den 22 maj, träffade närings- och innovationsminister Mikael Damberg ledande företrädare från fordonsindustrin, universitet och Göteborgs stad för att diskutera insatser för en stärkt fordonsindustri. Ett resultat av mötet är att Research Institutes of Sweden (RISE) får i uppdrag att ta fram ett förslag på hur en gemensam forskningsmiljö inom elektromobilitet skulle kunna se ut och finansieras tillsammans.

Läs mer

Starkt kvartal 3 för Parker

Parker Hannifin rapporterar ytterligare ett starkt kvartal. Försäljningen för Kvartal 3 som slutade den 31 mars ökade med 10% jämfört samma period föregående år till 3 120 MUSD (2 830 MUSD). Nettoresultatet blev för kvartalet 238,8 MUSD (187,1 MUSD) en ökning med 28%

Läs mer

Nummer

Nästa nummer 4-2017 utkommer den 8 december

Förslag till ämnen att behandla eller artiklar tas tacksamt emot. Kontakta Lennart Strandberg.  Material skall vara insänt senast den 16 november.

Som vanligt kommer du att kunna ta del av intressanta tekniska artiklar, reportage om företag och intervjuer av företagsledare och andra kända personer inom teknikområdena pneumatik- hydraulik- och elektromekanikområdet.
Korta nyheter finner du i nyhetsbrevet, på startsidan eller i Fluid Guiden

Läs mer