onsdag, 24 maj 2017 23:00

Senaste nummer 4-2017 utkom den 8 december

Written by
Betygsätt den här artikeln
(11 röster)

Omslag SV 4-2017

Nya produkter:
 Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik-, pneumatik- och nu också elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter.

Detaljerad information om innehållet:
 Detta finner du om du klickar på arkiv. Där kan du också finna innehållet i tidigare nummer

Några glimtar ur innehållet i 4-2017:

  •  Lennart Strandberg rapporterar i ett fylligt reportage från SSG:s Hydraulikdagar som i år arrangerades på ITH i Örnsköldsvik och som samlade 60 deltagare.
  • Lennart Strandberg och Sten-Ove Claesson från Hydac visar i en artikel på vad Förutsägande Underhåll kan innebära i form av lägre underhållskostnader och mindre driftstörningar. Införande av Förutsägande underhåll har möjliggjorts av utvecklingen på sensorområdet vilker Lars Fredenwall från Argo-Hytos visar på i sin artikel.
  • Linfärjan Malin har fått ett nytt el-hydrauliskt drivsystem baserat på frekvensstyrda el-motorer och ett slutet hydrostatiskt system med elektrisk återvinning av bromsenergi. Läs Lennart Strandbergs artikel, där han beskriver systemet och vilka fördelar detta ger jämfört med tidigare använt drivsystem
  • Efter 43 år i hydraulikbranschen har Annieli Söderberg en av de få kvinnorna i branschen som nu lagt hydrauliken åt sidan. Läs om intressant karriär
Read 1720 times Senast ändrad tisdag, 12 december 2017 10:16