Momentum Group förvärvar ETAB Industriautomation AB

Publicerat: 19-05-06
Momentum Ulf Lilius
Ulf Lilius, VD & Koncernchef för Momentum Group

Momentum Industrial AB, ett dotterbolag inom Momentum Group-koncernen, har den 3 maj tecknat avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i ETAB Industriautomation AB (”ETAB”). ETAB är en av de ledande aktörerna inom industriell automation i Sverige och avsikten med förvärvet är att stärka Momentum Industrials position som en ledande leverantör av industrikomponenter och tillhörande tjänster till svensk industri.

Läs mer

Concentric tar hem ordrar på elektrohydrauliska styrsystem för fordon

Publicerat: 19-05-03
David Woolley VD ConcentricAB 200p

Concentric AB offentliggör idag att man har vunnit fem kontrakt för elektrohydrauliska styrsystem och de uppskattas ha ett värde på totalt 9 MEUR (94 MSEK) över fem år. Dessa plattformar är fortsatt en liten marknad men lokala utsläppsregler i städer väntas öka efterfrågan på elektriska kommersiella fordon framöver. Därför är dessa kontrakt strategiskt viktiga för oss i ett segment som har spännande tillväxtmöjligheter på längre sikt, säger David Woolley, vd för Concentric.

Läs mer

WSH skall bli certifierad partner till Bosch Rexroth

Publicerat: 19-04-30
Bosch Rexroth WSH

Bosch Rexroth och WeSolve Hydraulic systems AB har tecknat en avsiktsförklaring med målet att WSHs ska bli en certifierad partner till Bosch Rexroth enligt det kommande Certified Excellence-programmet.

Läs mer

Bosch Rexroth rapporterar en stark tillväxt under 2018

Publicerat: 19-04-18
Najork Bosch Rexroth

Omsättningen 2018 blev 6,2 miljarder EUR. vilket är 12,4% högre än 2017. Justerat för valutaeffekter blev ökningen 13%. Orderingången blev 6,7 miljarder EUR vilket är 3,8 % högre än 2017

Läs mer

Parker Hannifin startar nytt koncept - Mobile Technology Center

Publicerat: 19-04-03
Hydraulkompaniet

För att ge ännu bättre service till den svenska mobilmarknaden meddelar Parker Hannifin att man nu lanserar ett nytt koncept – Mobile Technology Centers.

Läs mer

Hydraulikdagar 2019 - Hydraulik i förändring

Publicerat: 19-03-26
Petter Krus Flumes 200p

- Svensk hydraulikindustri är i världsklass och Sverige är ett av de mest hydrauliktäta länderna i världen. För att bibehålla och stärka den positionen krävs dock stora insatser och förnyelse för att möta framtidens utmaningar på ökande funktionalitet, prestanda och effektivitet samtidigt som miljöpåverkan ska minimeras, säger Petter Krus, professor vid Fluida och mekatroniska system på Linköpings Universitet när han hälsar välkommen till årets hydraulikdagar

Läs mer

Danfoss och Gefran partners på mobilhydraulikmarknaden

Publicerat 19-03-19
danfors
Danfoss and Gefran SPA, a global leader in automation components and industrial process control systems, have signed an exclusive framework agreement to collaborate around sensors for mobile hydraulic applications.

Läs mer

Penumatikföretaget Staccato Technologies satsar på produktion i Sverige

Publicerat: 19-03-15
Bjrn Stegfeldt Staccato

Det svenska pneumatikföretaget Staccato Technologies startar serieproduktion i Sverige.
- Staccato Technologies är ett svenskt innovationsföretag som utvecklar ventiler för tryckluft (Pneumatik) och vätskor. säger Björn Stegfeldt, produktions- och logistikansvarig på Staccato. Han är stolt över att företaget enligt honom är det enda pneumatikföretaget med ventilproduktion i Sverige.

Läs mer

Addtech förvärvar schweiziskt automationsbolag och skapar nytt affärsområde

Publicerat: 19-03-01

Addtech har den 28 februari tecknat avtal om förvärv av majoriteten av aktierna i det schweiziska automationsbolaget Omni Ray AG.
Omni Ray AG är ett Zürich-baserat teknikhandels- och serviceföretag, med en stark position på den schweiziska marknaden för automationslösningar inom industri, infrastruktur, transport och medicinteknik. Företaget omsätter cirka 36 miljoner CHF och har 65 anställda.

Läs mer

Industrihydraulik - leverantör av Parkers rörlösningar

Publicerat: 19-02-27
Industrihydraulik rrsystem
Industrihydraulik Sweden AB, med verksamhet i Arboga, Västerås och Östhammar, blir Parker Hannifins första ” Complete Piping Solution-center” (CPS) i Sverige. Som CPS-center kommer Industrihydraulik Sweden AB att designa, bygga, installera och testa kompletta rörsystem för hydraulik.

Läs mer

SFMA - Ny branschförening för hydraulik och pneumatik

Publicerat: 2019-02-19
SFMA logo

HPF (Hydraulik och Pneumatik Föreningen) och IFS (Intresseföreningen för Fluid Systemteknik) har nu gått samman och bildat den nya branschorganisationen Swedish Fluid Motion Association (SFMA).

Läs mer

Concentric rapporterar ett starkt 2018 och ser positivt på 2019

Publicerat: 19-02-06
David Woolley VD ConcentricAB 200p
Här kommer en summering av VD och koncernchef, David Woolleys kommenterar till bokslutskommunikén för fjärde kvartalet och helåret 2018.

Läs mer

AMAB öppnar hydraulikcenter i Sollentuna

Publicerat: 19-01-30
AMAB Hydraul produktbild 250p
För att stärka sin marnadsposition och öka sin servicegrad i Stockholm öppnar företaget ett hydraulikcenter i Sollentuna.
– Det finns en efterfrågan på att kunna gå in i en butik och där få tillgång till kompetens och personlig service, och det som ett mycket viktigt komplement till den växande e-handeln och vår egen webbutik, konstaterar Peter Ternerot, VD för AMAB.

Läs mer

Unoflow växer - Förvärvar företag

Publicerat:19-01-29
Unoflow AB har förvärvat bolagen Active Compressor Service AB och Tryckluftservice i Väst AB, samt ett tredje bolag, Frema Industriservice AB. Förvärven genomfördes i början av Januari. Tillsammans skall bolagen utgöra Unoflow Tryckluftssupport, en Service och supportavdelning för allt vad gäller Tryckluft inom Unoflow AB.

Läs mer

Ny Försäljnings- och Marknadschef på Trelleborg Sealing Solutions Sweden AB

Publicerat: 19-01-21
Lars Fjellstrm Trelleborg
Lars Fjellström är sedan den 9 januari 2019 ny Försäljnings- och Marknadschef på Trelleborg Sealing Solutions Sweden AB i Jönköping. Lars Fjellström är utbildad ingenjör från Mittuniversitetet och kommer senast från Schneider Electric där han har arbetet i en rad sälj- och marknadsfokuserade roller under många år.

Läs mer

TESS har kjøpt Sylinderakutten

Publicerat: 19-01-10
Sylinderakutten

ESS har kjøpt Sylinderakutten via sitt datterselskap Hydraulikkteknikk. Mange kunder i markedet trenger Sylinderakuttens tjenester. TESS og Hydraulikkteknikk kompletterer med dette tilbudet for entreprenørsegmentet. Alle ansettelseskontrakter i Sylinderakutten videreføres.

Läs mer

Fossilfri hydraulik - Tema för SSG Hydraulikdagar 2018

Publicerat: 18-12-10

Doktor Yijun Shi talar på SSG Hydraulikdagar 2018

71 personer från 32 olika företag samlades på Hotell Savoy i Luleå för att diskutera och utbyta erfarenheter inom hydraulik under SSG Hydraulikdagar 2018. Temat som avhandlades var ”Fossilfri hydraulik 2030”, vilket knöt an till regeringens vision om en fossilfri fordonsflotta 2030. Miljön stod i fokus, där man bland annat berättade om att forskningen har hittat miljövänliga ersättare till hydraulvätska.

Läs mer