onsdag, 10 oktober 2018 07:17

Urban Stacke Industri förvärvar komponenttillverkaren Hellstens Mekaniska

Written by
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Publicerat 18-10-10
Stacke Hellsten
F.v. Johnny, Marie-Louise och Rickard Hellsten, Anders Stacke och Urban Stacke

För att ytterligare stärka dotterbolaget Stacke Hydrauliks position som en ledande partner inom hydraulcylindrar förvärvas nu komponenttillverkaren Hellstens Mekaniska AB.
-I Hellstens Mekaniska finner vi det som vi har sökt under en längre tid, nämligen en offensiv, kvalitetsinriktad och kunnig komponenttillverkare med hög produktionskapacitet, säger Anders Stacke, VD för Stacke Hydraulik AB och nytillträdd VD på Hellstens Mekaniska AB.


Med egen produktion av svarvade och frästa komponenter till den svenska maskinindustrin tar nu Stacke Hydraulik greppet om ytterligare en del av värdekedjan, vilket innebär fördelar för kunderna.
-Vi ska vara en stabil och långsiktig partner för våra kunder och ett naturligt steg är då att säkerställa tillgången till komponenter. Det stärker vår servicenivå till kunderna, säger Anders Stacke.
På Hellstens Mekaniska har man under de senaste åren investerat i en helt ny produktionsanläggning med ett flertal nya bearbetningsmaskiner och en robotcell. Det betyder hög automationsgrad med snabba ledtider och hög flexibilitet.
-Vi ser positivt på att få Urban Stacke Industri som huvudägare. Vi har en gemensam syn på hur vi ska fortsätta att utvecklas ännu starkare tillsammans genom ny teknik, innovativa produkter och förstklassig service. Vi ska skapa tydliga värden för våra kunder, säger delägare och produktionschef Rickard Hellsten som fortsatt kommer att leda och ansvara för den operativa driften av Hellstens Mekaniska.
Urban Stacke Industri AB tillträdde som ägare av Hellstens Mekaniska AB den 1 september 2018.
Källa: Svensk Verkstad

Read 824 times Senast ändrad torsdag, 18 oktober 2018 07:06