Nyheter

Nyheter

Danfoss Power Solutions kommer att avslöja sina senaste industriella lösningar för metallformningsmarknaden och uppdatera deltagarna om det senaste förvärvet av Eatons hydraulikverksamhet på EMO MILANO i Milano, Italien, 4-9 oktober.

 

... Läs mer

Nya VBA använder tryckluft för att höja trycket i de applikationer där det behövs så att stamtrycket kan hållas nere. En inbyggd returkrets återvinner delar av tryckluften vilket ger en mycket låg förbrukning och sparar energi och pengar.

 

... Läs mer

Att lyfta en stålbalk, flytta en container eller styra traverser kräver inte alls mycket råstyrka nuförtiden. Faktum är att det som krävs är fingertoppskänsla och en joystick. Kristianstads Lyftdon AB har lång erfarenhet av att tillverka ergonomiska lösningar för de förarhytter från vilka man styr lyftkranar och... Läs mer

STAUFF Form blir STAUFF Form EVO.

Den avgörande skillnaden jämfört röromformningssystemet som introducerades 2015:

Den hittills använda metalladapterringen med permanent elastomertätning ersätts av en ”enkel” tätning av fluorgummi (Viton®-tätning).

Den är billigare utan att... Läs mer

Hydroscand har öppnat tre nya butiker i Sverige under 2021. Innan året är slut är det dags att öppna ytterligare en butik som ska förse kunderna med slang och kopplingar i småländska Tranås.

 

Läs mer

Parker SensoControl presenterar ny trycksensor, SCPSi, med IO-Link-funktionalitet för användning i smarta IoT-applikationer

Sensorn har en optimerad och kompakt konstruktion, och möjliggör i synnerhet enkel och snabb driftsättning och inställning av parametrar tack vare IO-Link-gränssnittet.

 

... Läs mer

Peter kommer närmast från Stora Enso, Kvarnsvedens Pappersbruk och har över 30 års erfarenhet av hydraulik. Peter kommer att arbeta som konsult och utbildare.

Vi på Projekthydraulik önskar honom varmt välkommen

Just nu är Oilmek AB i slutfasen att bli ett av Parker Hannifins första Certifierade Accumulator Service Center i Sverige.

Eric Verhaegh är säkerhetsansvarig för våra center som kommer att finnas både i Skövde och Uddevalla. Sofia Larsson är en av våra fyra utbildade certifierade tekniker.

Jonas kommer att arbeta med teknisk försäljning av hydrauliska system till OEM-kunder.

 

Läs mer

Växlingen till elektrifiering och batteridrift för mobila maskiner har drivit fram nya och mycket intressanta konstruktioner och utvecklingar på pumpar och andra hydraulikkomponenter; dessutom införande av nya och energieffektiva hydraulvätskor. 

 

... Läs mer

Parker åtar sig att uppnå kolneutral verksamhet till 2040 och utvecklar teknik som möjliggör en hållbar framtid

 

Utsläppsmål för scope 1, 2 och 3

  • Minska totala utsläpp direkt från fabrikens verksamhet samt indirekta utsläpp från inköpt energi (scope 1 och 2) med 50 % till 2030.
  • ... Läs mer

ITH Institutet för Tillämpad Hydraulik, tar från och med nu över administrationen av certifieringstentamen som tidigare har skötts av Högskolan Dalarna.

Information om certifieringen finns på SFMAs hemsida och anmälan görs på ITHs hemsida.

 

... Läs merAnnonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.