Nyheter

Nyheter

Colly Filtreringsteknik erbjuder andningsfilter med innehållande silica gel som adsorberar fukt från luften som sugs in i tanken. På så vis kommer endast ren luft in i tanken när systemet andas och risken för eventuella haverier eller andra problem förebyggs.

 

... Läs mer

Det nya distributionscentret vid CEJN Groups huvudkontor i Skövde är planerat att vara klart 2021 och därmed effektivare logistiklösningar till kunder och säljbolag.

 

Läs mer...

Sysmec AB blir ny Certified Excellence Partner till Bosch Rexroth. Sysmec grundades 2012 av fem delägare som jobbat tillsammans med utveckling av maskiner och utrustningar i över 20 år. De har lång och gedigen kunskap av Rexroths styrelektronik.

 

... Läs mer

Lloyd's Register har uppdaterat den befintliga certifieringen för rörkopplingar från STAUFF

 

Läs mer...

Eaton lanserar SLV20, en lastkännande proportionell riktningsventil, en flexibel prioriterad flödesdelningslösning för mini- och mikromaskiner. Jämfört med traditionella gjutjärnsventiler, erbjuder Eatons SLV20-ventil större flexibilitet och kontroll samt utrymme och viktbesparingar för applikationer med lågt flöde... Läs mer

Wandfluh utökar sitt sätesventilsortiment i sandwichutförande med en ny soleniodversion med ”slip-on” spole

 

Läs mer...

Svenska Staccato Technologies säkrar en större order för deras flexibla positioneringsenhet, FPU som möjliggör positionering och kraftkontroll av pneumatikcylindrar till en elbilstillverkare i Nordamerika.

 

... Läs mer

Logicsystem Pneumatik AB är det senaste tillskottet av Bosch Rexroth Certified Exellence Partner

Logicsystem Pneumatik specialiserar sig på pneumatik, skruvteknik och linjärteknik.

 

... Läs mer

Vi beslutade att ha Kompetensförsörjning som tema i detta nummer då det är välkänt att det råder stor brist på kunnig personal i branschen. Vi ville försöka hjälpa till genom att dels kartlägga vilka kompetenser som behövs och

sedan beskriva de utbildningar som finns för fylla de behoven. Något som blev... Läs mer

Efter en härlig sommar då man kunnat umgås utomhus och i alla fall delvis känt sig lite normal så väntar nu hösten med alla de utmaningar och möjligheter som följer med den. Hur just denna höst kommer se ut vet väl ingen, men det verkar kanske ändå som delar av samhället börjar återgå till en typ av semi-normal... Läs mer

Den 1 januari 2021 blir Danfoss Industrial Automation Danfoss Sensing Solutions.  

”Tillsammans med vårt nya namn är vårt fokus att stärka vår portfölj och våra tjänster för att tillhandahålla spetskompetens och mer avancerade applikationsdrivna sensorteknologier och lösningar”

 ... Läs mer

Fuchs har startat produktionen och flyttat centrallagret till sin nya anläggning i Västerhaninge

Den nya toppmoderna fabriken rymmer såväl flöden för produktion, lagerhållning och logistik som FoU, kundanalys och kvalitetskontroll.

 

... Läs mer

SBX styrventil är konstruerad för användning i elektrohydrauliska styrsystem och ”steer-by-wire” system. Eftersom det inte finns någon hydraulisk anslutning till hytten kan ventilen monteras utanför, vilket möjliggör mer flexibel maskinkonstruktion och minskat hyttljud. Ventilen kan kopplas ihop med... Läs mer

Under hösten 2020 har HSP Gripen tillverkat och levererat grip nummer 25 000 sedan starten 1994, naturligtvis i en guldmålad jubileumsutgåva. Gripen köptes av EcoLog med slutanvändare H Norgrens Entreprenad, en skogsentreprenör i södra Hälsingland, till samma pris som den hade när företaget grundades. Nu är Gripen... Läs mer

Som officiell distributör för Slack&Parr Ltd med flödesdelare och flödesmätare av kugghjulstyp breddar HydX sin produktportfölj. Detta innebär ytterligare möjligheter för våra kunder att utveckla sina maskiners hydraulsystems lösningar.

 

... Läs mer

Tidligere brugte Novo bemandede gaffeltrucks på sin fabrik i Kina til transport af materialer mellem depot og lager. Nu har Novo Nordisk frigjort 35 arbejdstimer om ugen ved hjælp af fem MiR500 autonome mobile robotter.

 

... Läs merAnnonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.