Nyheter

Nyheter

"Att ta itu med grävmaskiners effektivitetsutmaningar är avgörande för att nå globala mål för CO2-minskning. Det beror på att grävmaskiner står för 50 % av alla CO2-utsläpp som genereras av entreprenadmaskiner”, säger Leif Bruhn, chef för Digital Displacement, Danfoss Power Solutions.

 "... Läs mer

Moderna hydrauliska lösningar genererar sin kraft där den behövs. Decentraliserad kontroll är modeordet här. Implementeringen kräver kompakta och integrerade lösningar som installeras nära förbrukaren och har låg ljudnivå. Maskintillverkaren sparar långa hydraulslangar, minskar förluster och förenklar... Läs mer

För några veckor sedan tog Hydroscand emot sitt nya frysrum som kommer att användas i Hydroscands laboratorium för att genomföra kyltester av kopplingsförband på framför allt industrislangar.

 

... Läs mer

För maskiner som arbetar i ett hårt utomhusklimat krävs det cylindrar med robust design plus specifika korrosionsskyddande material och behandlingar, det är grundläggande för att ge hög prestanda och lång livslängd i utomhusinstallationer.

Atos cylindrar uppfyller dessa krävande krav

 

... Läs mer

Stauff utökar sitt produktsortiment av klammer gjorda av elektriskt ledande polypropylen PP-EC för att fästa rör och slangar.

 

Läs mer

För att göra WEO tillgängligt för ännu fler tillämpningar introducerar Cejn nu 5/8" kopplingar och nipplar i sitt WEO 420-sortiment av instickskopplingar.

 

Läs mer

HydX flyttar sitt Stockholmskontor från Norsborg in till de mer centrala delarna av staden. Från och med mitten av mars hittar ni HydX i nya lokaler i Hammarby Sjöstad. 

 

Läs mer

PC-GO är en Out-of-the-box-lösning som är designad för hydrostatiska transmissioner med en pump och en motor. Systemet uppfyller funktionssäkerhetskrav som har testats fullständigt, validerats och dokumenterats. Mjukvarukonfigureringen möjliggör kundanpassning för att möta exakta maskinspecifikationer.

... Läs mer

Få industrier har strängare regler än gruvdrift, mineralutvinning, olja och gas. Uppfyllande av regler spelar en avgörande roll vid drift i riskfyllda miljöer – de delar och komponenter som används i dessa industrier utgör inget undantag. Marek Lukaszczyk, marknadschef för Europa och Mellanöstern hos... Läs mer

Riktningsventiler av sätestyp med CETOP-anslutning är ett energieffektivt alternativ till slidventiler i många applikationer. På grund av sin design erbjuder sätesventiler en hög potential för energibesparingar jämfört med slidventiler.

 

... Läs mer

Den 23 mars välkomnar vi till temadag med fokus ”från-Port-till-Port” i vår butik på Wedavägen 21 i Södertälje. En dag då vi belyser helheten samtidigt som vi tittar extra på komponenter som behöver väljas med omsorg för att systemet ska harmonisera.

 

... Läs mer

FemtoPUMP är en kompakt och mångsidig elektrisk fettpump med flera uttag, idealisk för små till medelstora smörjsystem. Pumpen är tillverkad helt i plast, vilket gör den kostnadsmässigt konkurrenskraftig. 

 

... Läs mer

Emerson kommer att vara på sin största roadshow hittills och ta med de senaste lösningarna för vätskekontroll och pneumatik direkt till kunderna.

 

Läs mer

Det första numret för året har temat ”Branschutveckling” där vi har försökt fånga större investeringar som görs och företag som går starkt. Med tanke på att det talas mycket om en begynnande lågkonjunktur så visste jag inte riktigt vad jag skulle vänta mig när jag började kolla upp vad som var på gång... Läs mer

Grävmaskinerna var utrustade med Dextreme Swap-systemet i samarbete med den brittiska Volvo återförsäljaren SMT. Systemet ersätter grävmaskinens huvudpump med en Digital Displacement®-pump, anpassad programvara och styrenhet. Dextreme Swap är den första nivån av Dextremes systemlösningar, om den enklaste... Läs merAnnonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.