Nyheter

Nyheter

Sällan har världen mött så stora förändringar som idag, hållbarhet, digitalisering och nya kundkrav medför behov av handling och nya perspektiv, även inom hydraulikbranschen. ARGO-HYTOS står inför förändringen med integrerande processer och innovativa produkter. 

"Vi kan inte styra vinden. Men vi... Läs mer

Hägglunds Fusion-drivsystem, som lanserades i slutet av februari, minskar avtrycket hos det redan kompakta drivsystemskonceptet från Hägglunds. Ett helt hydrauliskt direkt drivsystem kan nu monteras på momentarmen, vilket gör Hägglunds ännu mer fördelaktigt i en rad olika tillämpningar. Begreppet ”kompakt... Läs mer

Danfoss A/S genomför nu det planerade generationsskiftet i familjeägandet. Tidigare vd Jørgen Mads Clausen har meddelat att han kommer att avgå som styrelseordförande i Danfoss A/S i samband med årsstämman. Vice ordförande Jens Bjerg Sørensen nomineras till ny styrelseordförande.

 

... Läs mer

Sunfab Service Support App är ett användbart verktyg för eftermarknadsarbete med Sunfabs produkter. Appen har nu stöd för enkel åtkomst till våra reservdelslistor direkt i appen.

 

 

 

 

 

... Läs mer

Fördelarna med Hägglunds hydrauldrivsystem blir ännu mer framträdande i en uppdaterad, iögonfallande design som gör varumärket Hägglunds ännu synligare inom Rexroth.

 

... Läs mer

För att bredda utbudet har Busck inlett ett samarbete med Siemens. Siemens har ett mycket brett program av 3-fasmotorer som säljs under varunamnet SIMOTICS. Busck kommer inledningsvis att lagerhålla 2-poliga standardmotorer upp till 200 kW, 4-poliga motorer upp till 315 kW och 6-poliga motorer upp till 132 kW. De... Läs mer

"För att förbli i framkant av vår bransch och för att möta det ökade behovet av våra snabbkopplingslösningar var denna investering både nödvändig och viktig i en tid där kundernas krav, konkurrensen och digitaliseringen ökar", säger Marcus Allerbjer, VD för CEJN Group.

 

... Läs mer

Den nya KTP-katalogen samlar hela Atos produktion av pumpar och servopumpar, och den finns nu med 92 sidor och 25 tekniska tabeller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... Läs mer

Genom att spegla verkligheten i ett övervakningssystem kan hydrauliksystem läsas av i realtid och skapa förutsättningar för förebyggande underhåll, bättre framtida konstruktioner och effektivare support från leverantören

 

... Läs mer

Sandvik Coromant i Gimo utsågs 2019 av World Economic Forum till en av då 16 avancerade Industri 4.0-anläggningar i världen, s k Lighthouses, som har anammat de många fördelarna med uppkopplad tillverkning fullt ut i kontinuerlig drift.

 

... Läs mer

Den allt högre graden av automation och digitalisering ger många fördelar för industrin, men samtidigt öppnar det upp för risker med cyberattacker i de ofta alltför sårbara systemen.

 

... Läs mer

Den allt högre graden av automation och digitalisering ger många fördelar för industrin, men samtidigt öppnar det upp för risker med cyberattacker i de ofta alltför sårbara systemen.

 

... Läs mer

På mässan i Hannover 2011 introducerades begreppetIndustri 4.0 för första gången.

 

Läs mer

Temperaturgivare med mätelement av platina, PT100 från STAUFF bestämmer oljetemperaturer mycket snabbare och mer exakt. Detta beror på att de kompakta sensorerna reagerar på temperaturförändringar i hydraultanken utan den typiska fördröjningen. Mängden värme som ska regleras, den motsvarande erforderliga... Läs mer

ATAM, ledande inom området inkapslade spolar och industriella anslutningar, och ITALMAGNETI, specialist på tillverkning av elektromagnetiska rör för styrning av magnetventiler och linjära ställdon, har samarbetat för att producera en ny serie tekniskt avancerade solenoider.

Nyligen har ATAM och ITALMAGNETI,... Läs mer

GSS Hydraulics är ett holländskt hydrauliskt företag specialiserat på försäljning och distribution av produkter för vätsketransport (adapters, kopplingar, flänsar, kopplingar och slangar) för OEM tillverkare och eftermarknad. Förvärvet kommer att stärka det Storbritannien-baserade dotterbolaget HydraSpecma Samwon,... Läs mer

Danfoss Power Solutions har bytt namn på sin Walterscheid-serie av rörkopplingar. Efter förvärvet av Eatons hydraulikverksamhet planerar Danfoss att fortsätta investera i produktlinjen under det nya namnet Waltech. Danfoss Waltech rörkopplingsserie har en läckagefri design, högt böj- och impulsmotstånd och en mängd... Läs mer

För att spara resurser och ändå säkerställa hög effektivitet i maskinkonstruktionen spelar typen av kraftfördelning en viktig roll. Den mest effektiva lösningen i detta fall är den skräddarsydda Flow-On-Demand.

 

... Läs mer

Den nya givaren, placerad på huvudsteget med Pmax 420 bar och robust design, kommer att finnas på alla proportionellt pilotstyrda riktningsventiler och patroner.

 

 

 

 

Läs mer

Hydroscand utökar nu sortimentet inom centralsmörjning och automatisk smörjning med enpunktssmörjare (Single Point Lubricator). Ett ekonomiskt alternativ till traditionell centralsmörjning som underlättar vardagen för dig som arbetar med exempelvis lyftplattformar, jordbruks- och entreprenadmaskiner.

 ... Läs mer

Det nya företaget kommer att få namnet OilQuick Americas, (OQ Americas) och kommer att betjäna både den nord- och sydamerikanska marknaden. OQ Americas investerar just nu 10-tals miljoner i nya lokaler och en toppmodern tillverkning i anslutning till befintlig anläggning i Superior, Wisconsin

 

... Läs merAnnonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.