Nyheter

Nyheter

Under arbetet med detta nummer av tidningen har jag återigen insett hur lätt ett begrepp blir ett modeord som sedan används om mycket mer än vad som egentligen avses, den här gången gäller det digitalisering som behöver särskiljas från digitisering. Första gången jag stötte på motsvarande begreppsförvirring var då... Läs mer

Tillverkare förlorar mellan €67 000 och €560 000 varje år på grund av oplanerade driftstopp, men dessa avbrott kan undvikas genom underhåll av utrustningen och val av delar som kräver mindre underhåll.

WEGs marknadschef för Europa, Marek Lukaszczyk förklarar hur valet av växellådor kan minska... Läs mer

Vad händer om produktionen på ett vattenkraftverk slutar att fungera? Hur byter man olja på ett vindkraftverk 100 meter upp? Hur gör man sluttest på hydrauliksystem när kunden inte får vara på plats?

"En dag på Hydac" är korta videor där man får följa med några av Hydacs medarbetare under en... Läs mer

Sedan 1960 designar och tillverkar Stucchi lösningar för snabbkopplingar, som i alla sektorer är det nödvändigt att förstå den fulla potentialen för prestanda för en komponent. Av denna anledning delar Stucchi med sig av sin expertis inom ämnet i ett verktyg som de kallar ... Läs mer

Eaton startar om och utvidgar sin adapterportfölj i EMEA, med mer än 2000 artikelnummer som kommer att erbjudas från första kvartalet 2021. Eatons adaptrar levereras med Dura-Kote ™ -plätering som standard. Denna innovativa pläteringsteknik erbjuder upp till tio gånger bättre korrosionsskydd än SAE-standarder... Läs mer

Med nya, smarta lägesställaren ND utökar SMC produktutbudet för ventilautomation inom processindustrin. ND reglerar enkel- eller dubbelverkande cylindrar och manöverdon, med hög precision och avancerad självdiagnostik. Kommunikation kan ske via flera olika protokoll, t.ex. HART eller Profibus, och ND har SIL-... Läs mer

Ponsse förbättrar ”after-sales” sevice med hjälp av IoT från Bosch Rexroth och Bosch.IO

Skördare är imponerande maskiner. De arbetar extremt ekonomiskt - förutsatt att de är i drift. Tillsammans med Bosch Rexroth och Bosch.IO tar skogsmaskintillverkaren Ponsse sin kundservice till nästa nivå.

... Läs mer

Momentum Group stärker erbjudandet inom pneumatik-lösningar för svensk industri– förvärvar Öbergs i Karlstad
Den 5 februari förvärvade Momentum Group 100 procent av aktierna i Öbergs i Karlstad AB (”Öbergs”). 

 

... Läs mer

Hydroscand har stora expansionsplaner under våren och kommer inom kort att öppna tre nya butiker i Sverige. Nu satsar Hydroscand på att öka tillgängligheten för kunderna i värmländska Säffle.

 

... Läs mer

Danfoss Group har tillkännagett det fullständiga förvärvet av Artemis Intelligent Power Ltd (AIP), ett FoU- och ingenjörsföretag med säte i Edinburgh, Skottland som specialiserat sig på hydraulisk systemutveckling. Förvärvet är en viktig del av Danfoss planer på att lansera sin innovativa Digital Displacement®-... Läs mer

Winner ™ PTFE slangen från Eton är konstruerad för krävande applikationer där temperatur och kemikalieresistens, höga flödeshastigheter, låg friktionskoefficient, flexibilitet och icke åldrande egenskaper är väsentliga.

 

... Läs mer

HydSupply erbjuder service och support, förebyggande underhåll och optimering av produktionsanläggningar och finns på nio platser runt om i landet; Örnsköldsvik, Borlänge, Göteborg, Skellefteå, Smålandsstenar, Stockholm, Tranås, Vetlanda och Växjö.

Johan Blom, VD för HydSupply AB

-HydSupply... Läs mer

En säkerhetsvajer är ett viktigt tillbehör för att undvika allvarliga skador ifall slangen eller kopplingen skulle släppa.

 

Läs mer...Annonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.