Nyheter

Nyheter

ITH erbjuder en ny möjlighet när man söker till Hydraulsystemtekniker. Nu kan man få en bredare teoretisk kompetens med konstruktionsinriktning. - Är du intresserad av CAD, att skapa, beräkna och utveckla och har ett intresse för hydraulik, då är detta chansen för dig!

 

... Läs mer

Försäljningen växte med 50 % inklusive förvärvet 2021 av Eatons hydraulikverksamhet. Under de första sex månaderna 2022 växte Danfoss med 1,6 miljarder EUR och nådde 4,9 miljarder EUR i omsättning. Den förvärvade hydraulikverksamheten ökade omsättningen med 1,1 miljarder EUR, medan den organiska tillväxten var 13... Läs mer

Mekanisterna, Svenska Mekanisters Riksförenings Seminarium går av stapeln tisdagen den 20 september 2022 kl. 09.30-17.00 på Gripsholms Värdshus, Kyrkogatan 1, Mariefred

 

Läs mer

Trycksensorn SCP04 från Parker är utformad för att uppfylla de kemiska och fysiska kraven i olika vätgasapplikationer. Här är sensorn särskilt flexibel tack vare olika gängor som passar ett stort antal systemanslutningar.
SCP04 har ett högt tryckmotstånd och, eftersom det är en digitalt kalibrerad... Läs mer

MIAS Filter AB, Trans-Auto AB och DP Filter AS, tre bolag inom Driveline Solutions i Axel Johnson International, ingår partnerskap med DELTA-XERO DISTRIBUTION LIMITED. I egenskap av Delta-Xero Premium Partners kommer MIAS Filter AB, DP Filter AS och Trans-Auto AB att tillsammans marknadsföra och leverera Delta... Läs mer

Viljan att lägga resurser på ett förebyggande underhåll varierar över tid, när saker börjar gå sönder växer intresset men efter åtgärder som får maskinerna att fungera igen svalnar intresset snabbt.

 

 

 

... Läs mer

Allt underhåll förlänger livslängden på maskiner. Med digital tillståndsövervakning tas ett steg till då underhållet blir både effektivare och bättre, något Komatsu jobbar mycket med för att underlätta för kunderna.

 

 

... Läs mer

Med början 1 augusti 2022 är Dr. Steffen Haack VD för Bosch Rexroth AG. Steffen Haack har varit verksam inom Bosch Rexroth sedan 2001 och efterträder Rolf Najork, som nu koncentrerar sig på sin roll som styrelseledamot i Robert Bosch GmbH.

 

... Läs mer

HICON från HAWE Hydraulik är designad för användning i fritidsbåtar och erbjuder en unik fördel i många andra applikationer: Den är vattentät och därmed resistent mot stänkvatten eller tillfällig nedsänkning i vatten under drift. Tack vare den inkapslade designen i 3 kammare uppnås skyddsklassen IP67.

... Läs mer

Kopplingen är anpassad för hydrauliska applikationerna med höga driftstryck och med krav på att både hanen och honkroppen ska kunna anslutas under kvarvarande eller instängt tryck i kretsen. Flat-face snabbkopplingar med skruvanslutning är utformade för att minska inträngningen av fasta partiklar och luft i den... Läs mer

Danfoss nya vitbok – det tredje i deras serie som handlar om hur digitalisering och Industry 4.0 påverkar industriella sensorer – tar upp varför och hur deras ingenjörer utvecklade den nya Quasi-DC (QDC™) konditioneringskretsen.

 

... Läs mer

ARGO-HYTOS har tillverkat hydraulventiler för användning i potentiellt explosiva områden (ex-ventiler) i nästan tio år. Ventilerna används för att styra de hydrauliska kretsarna i gruvmaskiner (grupp I), utrustning inom den kemiska och petrokemiska industrin där den explosiva atmosfären består av gaser (grupp II... Läs mer

Atos erbjuder ett brett digitalt utbud av proportionella ventiler, pumpar, p/Q och positionsreglering med anslutningar till de ledande fältbuss- och industriella Ethernet-kommunikationsstandarder, inklusive de senaste point-to-point protokollen, såsom IO-link.

 

... Läs mer

Artificiell intelligens under lupp på Automatik-mässan. Nya regler för användning av artificiell intelligens i maskiner är på väg och det är just ett av ämnena på Automatik-mässan i Brøndby Hallen 13-15. september i år. Den så kallade digitala tvillingen ges också expertbehandling på mässan, som i allmänhet... Läs mer

Danfoss Power Solutions har investerat i en avancerad 3D-skannerrobot för sina joystick-tillverkningslinjer i Nordborg, Danmark. Den nya enheten ökar inspektionsrutinerna genom att mäta komponentdimensioner med mikronivåprecision, vilket borgar för ännu högre produktkvalitet.

 

... Läs mer

Som leverantör av filtreringskomponenter för hydraulaggregat och smörjsystem i vindturbiner, sammanfattas MP FILTRIs produkterbjudande i en helt ny broschyr dedikerad till vindkraftsproduktion.

 

... Läs mer

För att minska CO2-utsläppen kanske inte mekaniska kilremmar eller kraftuttag finns på framtida nyttofordon. Energieffektiva elektrohydrauliska system utgör ett alternativ som gör kommersiella fordon mer miljövänliga

 

... Läs merAnnonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.