Nyheter

Nyheter

Norgren, Bimba och Bahr är nu förenade under ett IMI-varumärke. Från och med nu kommer produktmärkena att kallas IMI Norgren, IMI Bimba och IMI Bahr. 

Jackie Hu, CEO för Automation, IMI plc, säger: "IMI Norgren, IMI Bimba och IMI Bahr har ett stolt arv och har varit en del av IMI plc i många år.... Läs mer

Hydraulikk- og elektrifiseringsselskapet HydraSpecma har kjøpt opp Agder Slangeservice AS. Agder Slangeservice AS er et uavhengig selskap som tidligere var en del av Agder Gruppen. Deres fokusområde er slange- og rørkomponenter for tunnel- og byggeindustrien. De leverer alle typer industrislanger og fittings, fra... Läs mer

AVENTICS serie 625 Sentronic med elektroniska proportionerliga tryckreglerventiler och datainsamlingsmjukvara möjliggör snabb driftsättning, dessutom övervakning och reglering direkt från en PC

 

Läs mer... Läs mer

HydX välkomnar Peter Söderlund till deras kontor i Stockholm. Peter, 45, har arbetat med hydraulik ungefär 20 år, först inom produktion, sedan mot konstruktion och som produktansvarig inom miniaggregat där han också arbetade med utveckling mot kund. Hos HydX kommer han att arbeta som konstruktör och... Läs mer

Den globala robotikmarknaden upplever en dynamisk utveckling med en kraftig tillväxt inom både industriella robotar och servicerobotar. “Med den snabba utvecklingen inom robotik ökar behovet av utbildning och kompetensutveckling”, säger Torbjörn Lundberg, företagsledare på SMC... Läs mer

Hydroscand AB har glädjen att meddela att de från 3 juni övertar Gustafssons Uthyrning AB:s hydraulverksamhet i Oskarshamn, en strategisk utvidgning som stärker företagets närvaro och serviceutbud i regionen.

 

... Läs mer

WEG har meddelat ytterligare expansion i Skandinavien i och med öppnandet av ett nytt kontor i Bergen, Norge. Som en del av den befintliga WEG Scandinavia-filialen kommer Norgekontoret att etablera en större närvaro i regionen, i linje med WEG:s vision för långsiktig tillväxt och utveckling i Skandinavien.

... Läs mer

Vid kallstart, när viskositeten på hydrauloljan är hög, kommer det höga differentialtrycket att tvinga filtret i bypassläge. Fram tills att maskinen och hydrauloljan är ordentligt uppvärmd och minskat i viskositet kommer oljan att passera genom bypass läget och gå direkt in i hydraulsystemet.

 

... Läs mer

Styrelsen för ARGO-HYTOS Group AG har utsett Dr. Marcus Fischer till ny VD. Han efterträder Erich Hofer, som kommer att lämna koncernen efter mer än 10 år, varav de tre sista som VD. Dr. Marcus Fischer kommer att ta över som ny verkställande direktör för ARGO-HYTOS i juni 2024.

 

... Läs mer

Hydroscand utvidgar sin fordonsflotta med en servicebåt för att öka sin mobila slangservice SlangExpress tillgänglighet ytterligare. Det nya tillskottet gör det möjligt för Hydroscand att erbjuda snabbare service till kunder i båt eller på öar och skärgårdsmiljöer i Göteborg med omnejd.

 

... Läs mer

När man har ett befintligt fast flöde att förhålla sig till men vill öka hastigheten på en cylinder är regenerativa kretsar ett vanligt alternativ. Principen är att man leder tillbaka oljan från minussidan på cylinder till plussidan.

 

... Läs mer

PDU (Power Distribution Unit) från HAWE Mattro är ett intelligent kraftdistributionssystem med integrerad flersträngad batterihantering för batteripaket och batterisystem. Den kopplar ihop alla batterier med ställdonen och hanterar aktivt batterierna med sin integrerade batteristyrenhet. Den fungerar således som en... Läs mer

Hydraulsystem möjliggör överföring av stora krafter och exakta rörelser av tekniska komponenter. En central komponent i hydraulsystem är flödesdelare och flödessamlare som säkerställer en jämn fördelning eller sammanslagning av flöden.

 

... Läs mer

Reducerar miljöpåverkan och möt strikta regler som kommer löpande - motorer upp till 340kW, i de flesta applikationer kan dieselmotorn ersättas av en ENGIRO elmotor, medan den hydrauliska kretsen bibehålls.

NYCKELFUNKTIONER:

• Permanentmagnet synkronmaskin

• Vattenkyld

• Hög... Läs mer

Oilmek AB startades 1991 och är ett välrenommerat service- och kunskapsföretag inom industriell hydraulik med anläggningar i Uddevalla och Skövde. De utvecklar, installerar, servar och bygger system för hydraulik samt utför reparationer i deras verkstäder. Utöver det har de även ett brett sortiment av komponenter... Läs mer

Med sin Edge Edition har Kassow Robots lanserat världens första 7-axliga cobots där styrsystemet är integrerad i robotens fot. Alla fem av de 7-axliga cobots finns nu tillgängliga i två versioner: den klassiska varianten med ett separat styrsystem och Edge Edition.

 

... Läs mer

Anslut upptill 4 manometrar samtidigt för att visa livedata och registrera sensordata över tid. Dela sedan loggade data i CSV format för fortsatta analyser i ett kalkylblad eller i Watchlog CSV Visualizer-programvara.

 

... Läs mer

Nya kompressorn CRP är kompakt med låg ljudnivå och anpassad för kontinuerlig drift i mobila applikationer där luft inte finns tillgänglig, till exempel i anslutning till robotar som använder tryckluft vid verktygsväxling. Förmågan att generera tryck eller vakuum gör till CRP en mångsidig problemlösare i både tryck... Läs mer

Den banbrytande industriella växellådan är särskilt utformad för att optimera kraftöverföringen i ett brett spektrum av industriella applikationer och sätter en ny standard för prestanda och tillförlitlighet.

 

... Läs merAnnonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.