Nyheter

Nyheter

Fredrik Edholm har rekryterats till en ny tjänst inom Staccato, Produktförsäljning, eller som titeln heter, ”Head of Product Sales Management”

Fredrik Edholm, har tidigare haft tjänsten produktchef på SMC Automation under ett flertal år. Fredrik tillträder sin nya tjänst 1:a November.

... Läs mer

Den helt torrgående och har en hermetiskt gastät lösning som är designad för applikationer som kräver absolut processäkerhet och renhet. Med slut  tryck på upp till 450 barg erbjuder kompressorn en oljefri komprimering av praktiskt taget vilken gas som helst.

 

... Läs mer

En av nyheterna som Stauff presenterar på Agritechnica 10-16 november är en vidareutvecklad snabbkoppling QRC-BP (https://www.agritechnica.com/en/).

 

Läs mer...

DigitTank Free water remower för att ta snabbt bort fritt vatten

DigitTank Vakuum avluftar och torkar oljan.

 

DigitTank Free water remower

Läs mer...

DigitTank Vakuum... Läs mer

Med Handling Guide Online kan ingenjörer skapa det rätta installationsklara hanteringssystemet från Festo på rekordtid, oavsett om det är ett system med en singelaxel, 2D- eller 3D-portaler.

 

Läs mer...... Läs mer

Ny design och enklare navigering

Trelleborg Sealing Solutions Seals-Shop gör en nystart med ett nytt användargränssnitt, högre sidhastighet, med en bättre navigationsupplevelse. Dessutom med möjlighet att använda sidan på mobila enheter. Alla dessa funktioner kommer att göra e-handelswebbplatsen ännu enklare... Läs mer

Luleå tekniska universitet välkomnar till det årliga mötet ”Tribologidagarna”. I år kommer mötet att hållas i Kista, Stockholm, den 12 – 13 november 2019.

 

Läs mer...

Johan Claesson har axlat rollen som ny lagerchef,

Roger Olsson träder in som Försäljning/Affärsutvecklingschef,

Jens Larsson går in som Säljchef Mobilt och Mats Gabrielsson som Säljchef Industri.

Vi önskar alla lycka till i sina nya roller.

Mencarelli Pompe tillverkar olika typer av rostfria pressgjutna pumpar och har funnits i över 60 år.

Deras pumpar är tillverkade av kraftig metallplåt i rostfritt stål, detta för att säkerställa hög tillförlitlighet och gör dem också lämpliga för många krävande applikationer.

De har en flexibel... Läs mer

Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.

 

  • Effektiv renblåsning - hög pulskraft
  • Energieffektiv – kort responstid minskar luftförbrukningen
  • Lång livslängd - membran utan fjäder

 

... Läs mer

  • Hydroren T30 med styrsystem. Torkar och filtrerar luft till tank. Bättre smörjningsegenskaper på oljan. Längre livslängd.
  • Hydroren T30 med -Bladder 120. Sluter tankar och växellådor. Inga utsläpp av oljedimma i luften. Inget luftfilter behövs. Inga partiklar in i tanken genom luftfilter.
  • ... Läs mer

KTR-kopplingar används på havet över hela världen i olika tillämpningar för marinteknologi. I huvud- och stöddrivenheter och all slags däcksutrustning. Nästan alla KTR kopplingar kan certifieras i enlighet med strikta standarder från Germanischer Lloyd (GL), American Bureau of Shipping (ABS), Det Norske Veritas (... Läs mer

Under 2018 installerades nästan 14 000 nya cobot-armar. Om denna ökning fortsätter kommer den siffran att fördubblas på uppskattningsvis tre år, vilket ger ett aldrig tidigare skådat tillfälle på EoAT-marknaden, som OnRobot är redo att möta. I rapporten behåller Sverige sin plats som nummer fem i världen... Läs mer

Idag står vi inför ett nytt val, där elen nu ser ut som en given vinnare.

Men räcker elen? Hur mycket kommer att gå åt? Och när?

Hur blir det med produktionen av batterier? Hur lång blir körsträckan?

Skiljer sig elmotorer för massproduktion till bilar från elmotorer för industriproduktion?

... Läs mer

Det gäller därför att hålla sina hydraulsystem välsmorda och i fin form. Och det handlar om långt mer än att undvika driftshaverier – det handlar nämligen minst lika mycket om att skapa möjligheter. Genom att vårda dina hydrauliska enheter på bästa sätt kan du spara energi och minska dina koldioxidutsläpp,... Läs mer

Resan från litet källarföretag 1980 till en snabb försäljningstillväxt med montering och service i egna lokaler i Upplands Väsby har varit imponerande och stimulerande för grundarna men också för alla andra som tillkommit under åren.

Hösten 1979 registrerades det till hälften svenska dotterbolaget med namnet... Läs merAnnonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.