Nyheter

Nyheter

Som företag har Sunfab ett ansvar, men sitter också på en del av lösningen till att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle. Sunfab har inget krav på sig att hållbarhetsrapportera, men vi har valt att göra det ändå. Sunfabs hållbarhetssamordnare Anna berättar varför.

 

... Läs mer

Det nya proportionella mobilventilprogrammet PMV består av en mängd olika kombinerbara individuella komponenter i nominella storlekar NG16 och NG20.  Med den nya reducerplattan kan de olika nominella storlekarna även kombineras med varandra vilket ger mångsidighet och flexibilitet.

 

... Läs mer

Hydroscand Machine AB har lyckats med bedriften att bli en Branschvinnare 2023! Varje år utser branschvinnare.se i samarbete med Largest Companies de företag som kan stoltsera med utmärkelsen Branschvinnare.

 

... Läs mer

SMC lanserar en ny kontrollenhet med STO-funktionalitet (Safe Torque Off) och SS1-t (Safe stop 1 time) för stegmotorkontroll i säkerhetskretsar designade enligt rådande ISO/IEC-standarder. Kan kombineras med batterilös absolut-enkoder för kortare cykeltider och enklare återstart efter spänningsbortfall.

... Läs mer

Metal Work Pneumatic förvärvade nyligen AR Vacuum Technology. De har producerat lösningar för vacuumteknik i många år, från pneumatiska sugkoppar med nödvändiga tillbehör, till ett brett utbud av ejektorer. Vakuumtransportsystem ingår också i portföljen.

 

... Läs mer

De elektriskt manövrerade sätesventilerna med lägesbrytare har reviderats. PNP-sensorn innehåller två signaler "NO" (normalt öppen) och "NC" (normalt stängd).

 

Läs mer... Läs mer

Mot bakgrund av ökande energikostnader kan betydande besparingar göras genom att uppgradera gamla motorer till effektivare moderna alternativ. Men att bara byta en motor mot en modern motsvarighet är inte alltid praktiskt eller ens möjligt. Med detta i åtanke tittar Thomas Marks, General Manager och Sekreterare på... Läs mer

Danfoss utökar Waltech rörkopplingsportfölj med WalringPlus®, ett mjuktätningssystem för skärringskopplingar optimerat för tunnväggiga rör.

WalringPlus-systemet erbjuder förbättrat läckageförebyggande genom en unik tvåkantsdesign med två extra O-ringar och O-ringarna är integrerade i skärringen... Läs mer

Hydroscand i Danmark har utsetts till Børsen Gazelle 2022! Det prestigefyllda priset delas ut till företag som har lyckats skapa positiv tillväxt och fördubbla bruttovinsten under en 4-årsperiod.

 

... Läs mer

Den nya verktygsportföljen innehåller ett brett utbud av utrustning som är idealisk för varierande arbetsmiljöer, från mobila verkstäder till produktionslinjer för kompletta slangar. Sju manuella, verkstads- och produktionslinjepressar utgör kärnan i portföljen, tillsammans med ett brett utbud av tillbehör.

... Läs mer

Edman & Sjöberg startade sin verksamhet 1972, så i år fyller de 50 år.

 

Läs mer

Måndagen den 9 januari öppnar DunlopHiflex ännu en butik i Stockholm. Deras nya butik & slangservice hittar ni på Lindvretsvägen 12, Vårby.

Hydroscand Frankrike har tecknat ett avtal om att förvärva 100% av aktierna i Pathel Industrie SAS, med dotterbolag i Frankrike, Storbritannien och Spanien. Pathel Industrie har sitt huvudkontor i Lyon, Frankrike.

 

... Läs mer

SUN Hydraulics lanserar nu ytterligare ventiler i sitt” Sun Common” sortiment som passar i SAE kaviteter ISO 17209:2013 också kallad industrikavitet eller UNF kavitet.

 

Läs mer

 

... Läs mer

Momentum Group har, via dotterbolaget Öbergs i Karlstad AB tecknat avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i JOKRAB Automatikbyggnad AB. JOKRAB bygger och monterar utrustning som reglerar processer, i huvudsak till läkemedelsindustrin och förvärvet stärker Öbergs position inom området.

 

... Läs mer

Nytt digitalt förstärkarkort för DIN-skena E-BM-TEB/LEB serie 20. Den nya förstärkaren är designad för att styra proportionella riktnings- och flödesventiler med LVDT-givare, direkt- eller pilotstyrda. Prestanda och tillval är oförändrade jämfört med tidigare serie 10, medan den har olika elektriska stift och serie... Läs merAnnonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.