Nyheter

Nyheter

Emerson Fluid Control & Pneumatics demotrailer är för tillfället i Europa. Den 10 – 14 oktober besöker den Norge.  Utställningen kallas "Mobila resurser för innovation, Emerson Solutions and Technology" och är mobilt servicecenter utrustat med det senaste inom digital transformation för... Läs mer

Danitechs soldrivna hydraulaggregat är en energieffektiv lösning för avfallskomprimatorer. Den är som standard utrustad med ett litiumjärnfosfatbatteri (LifePo4) och en 24 V högeffektiv permanentmagnetmotor för hållbar och ekonomisk drift. Komprimatorn kommer att arbeta med mindre hastighet än en vanlig komprimator... Läs mer

Parkers nya serie av styrsystem för flera axlar är kraftfull, modulär och utformad för den globala industrimarknaden. Styrsystem kombinerar maskinlogik, rörelsestyrning i realtid, avancerade säkerhetsfunktioner samt visualisering i en fullständigt skalbar lösning.

 

... Läs mer

Danitechs elektriska drivlinor är designade för att vara prisvärda, effektiva och anpassningsbara för specifika applikation. De kan levereras som gör-det-själv-satser (DIY) eller som kompletta rullande chassin. De kommer med anpassade litiumbatteripaket, elektriska hjuldrifter eller växellådor. Dragkraft,... Läs mer

Som vanligt har jag lärt mig mycket under arbetet med ett nytt nummer av Fluid Scandinavia, och då jag denna gång talat kvalitetssäkring, vilket är temat för detta nummer, är det vissa ord och begrepp som återkommit i nästan samtliga samtal. Allra oftast är det behovet av rätt kunskap och kompetens som kommer upp,... Läs mer

Parkers monter på Bauma kommer att ha ett dedikerat område där företagets experter kan hålla över 15 föredrag under hela veckan om ämnen inom elektrifiering, väteteknik och materialvetenskap, IoT, alternativa bränsletillförselsystem samt motor- och hydraulfiltrering, bland mycket annat.

 

... Läs mer

Danfoss Power Solutions erbjuder systemlösningar för ett brett utbud av entreprenadmaskiner. På Bauma 2022 kommer de att visa hur de driver den gröna omställningen genom elektrifiering, autonomi, digitalisering och uppkoppling.

 

... Läs mer

Tack vare möjligheterna till en mycket stor mängd insamlade data har man trott att vägen till exempelvis det perfekta prediktiva underhållet skulle bli friktionsfri. Men för stora komplexa system har vägen visat sig vara lite krokig.

 

... Läs mer

På Högskolan i Gävle bedrivs industrinära forskning på hur man kan dra nytta av digitala tekniker som avancerad dataanalys, maskininlärning, big data och cloud computing. 

 

Läs mer... Läs mer

Bosch Rexroth välkomnar DHS Sverige AB till partnerprogrammet Certified Excellence. DHS Sverige grundades 2016 i Borlänge och har en lång och gedigen erfarenhet av industrihydraulik. DHS Sverige AB erbjuder allt ifrån kompletta systemlösningar till ombyggnationer och komponentförsäljning.

 

... Läs mer

Hydroscand expanderar i Göteborgsområdet och öppnar en ny butik i Kungsbacka. Kunder söder om Göteborg, som tidigare behövt åka in till Mölndal och Göteborg för slang och ledningskomponenter, får nu en närmare slangservice i Hydroscand Kungsbacka.

 

... Läs mer

Danfoss Power Solutions har utsett Robin Carter-Cooper till global chef för talang, mångfald och inkludering (diversity & inclusion, D&I), med omedelbar verkan. Carter-Cooper, som är baserad i Grand Blanc, Michigan, ansluter sig till ledargruppen för HR och rapporterar direkt till Christina Fuchs,... Läs mer

 Bosch Rexroth presentera en hel portfölj innehållande behovsbaserad automation för terrängmaskiner. Utbudet är brett – och omfattar bl a assistansfunktioner för grävmaskiner, hjullastare och teleskoplastare, inklusive avancerade sensorsystem och manöverenheter som reagerar intuitivt.

 

... Läs mer

Parker lanserar en ny axialkolvmotorserie med variabel slagvolym, V16. De nya motorerna finns i två storlekar, V16-220 och V16-270, och är utformade för både öppen och sluten transmission med fokus på högpresterande maskiner.

 

... Läs merAnnonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.